Click to close Hilverda Groep ontvangt predikaat "Koninklijk" Koninklijke Hilverda Groep bestaat 100 jaar!
 
 
 

Hilverda Group ontvangt predikaat "Koninklijk"

"De grote waardering voor de Hilverda Groep wordt onderstreept door het Koninklijk Besluit het predikaat Koninklijk toe te kennen aan deze prachtige onderneming". Dat zei burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer bij de afsluiting van zijn speech tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de Hilverda Groep in Haarlem op woensdag 9 september. Jan Hilverda, algemeen directeur, zei de koninklijke onderscheiding ook te zien als een blijk van waardering voor alle medewerkers en relaties.

"In goede gezondheid honderd jaar worden is voor een bedrijf een prestatie. Daarbij is de erkenning van het predikaat Koninklijk voor ons, onze voorgangers, maar ook voor de nieuwe generatie bijzonder eervol", aldus Jan Hilverda in zijn dankwoord aan burgemeester Litjens.

Zakelijk en maatschappelijk voorbeeldbedrijf

Voorafgaand aan de officiële uitreiking stond Litjens stil bij zowel de zakelijke als de maatschappelijke rol van Hilverda. "Sinds de oprichting in 1909 is Hilverda, zowel in de export van bloemen als in de veredeling en vermeerdering van sierteeltgewassen een zeer innovatieve onderneming geweest. Nieuwe markten, nieuwe producten, nieuwe technieken en nieuwe processen: honderd jaar pionieren is een leidraad geweest voor de drie generaties. Daarmee heeft Hilverda een wereldwijd toonaangevende positie en reputatie verworven. En ook maatschappelijk is Hilverda een voorbeeldbedrijf. Aanvankelijk alleen in Aalsmeer en omgeving, inmiddels ook met eigen vestigingen in vele landen", aldus Litjens. Hij overhandigde de bij het predikaat behorende oorkonde aan Jan Hilverda en zijn collega-directieleden Peter Eveleens en Jan Eveleens.